Hello There, Guest!

23-11-2012, 12:42 PM | Post: #1
DonSoldiero  Go to next important person...
[Image: fMTCT.png]



Postanowiłem przetłumaczyć oryginalne FAQ na polskie z myślą, iż to komuś pomoże, przy okazji postanowiłem go zaktualizować. Jeżeli byłby gdzieś błąd, proszę go zgłosić, gdyż nie jestem komputerem i mogę się pomylić.



Spis:
(This post was last modified: 23-11-2012 12:50 PM by DonSoldiero.)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23-11-2012, 12:43 PM | Post: #2
DonSoldiero 


[Image: XJGc2.png]




Jak zacząć gre?
Na górze po prawej stronie jest przyciszk Graj kliknij go, aby zainstalować/zaktualizować/uruchomić gre.

Jak stworzyć bohatera?
Klikamy w "moi bohaterowie" następnie Stwórz/Kup Bohatera.

Ilu bohaterów można utworzyć?
Dawniej 4 za darmo teraz 3 ale po dokupieniu pól można mieć 12 bohaterów. Cena jednego pola kosztuje: 2499 Funds.

Czy mogę skasować swojego bohatera?
Obecnie nie ma takiej opcji.

Mogę zmienić nazwę swojego bohatera/gracza?
Tak, wystarczy kliknąć tutaj, bądź wjeść w "moi bohaterowie" -> najechać na bohatera -> kliknąc "edycja" -> wybrać opcje "zmień imię".

Mogę zmienić wygląd swojego bohatera?
Tak, wystarczy wjeść w "moi bohaterowie" -> najechać na bohatera -> kliknąc "edycja" -> wybrać opcje "fryzjer".

Jak zmienić swojego głównego bohatera?
Wystarczy wjeść w "moi bohaterowie" następnie kliknąć w kółko przy bohaterze, które znajduje się w lewym górnym rogu.

Jak mogę dodać kolegę do "znajomych"?
1. Wystarczy wyszukać znajomego, kliknij na jego nick, a następnie na plus przy jego nicku. [Image: QA73z.png]

2. Jeśli twój znajomy opublikował coś na forum kliknij "plusa" przy jego nicku.
[Image: 2cwq447.jpg]

3. Podczas gry na serwerze wciśnij TAB i dwa razy kliknij na nazwę kolegi.

Jak dostać się do konkretnego serwera?
Istnieje opcja dodawania serwerów do ulubionych.
1. Jeżeli grasz na serwerze, wciśnij TAB, następnie F5.
2. Możesz dodać serwer poprzez link, znajdujący się w internecie, wygląda on tak http://www.battlefieldheroes.com/en/bookmark/server:...

Gdzie znajdę zapisany serwer?
Wchodzimy w opcje -> połącz się z serwerem i wybieramy nasz serwer.

Gdzie znajdę spis serwerów?
Tutaj jest spis niektórych serwerów.

Co znajduje się w zrzutach wyposażenia?
Szczegółowy opis, co znajduje się w poszczególnych zrzutach znajduje się tu.

Gdzie zapisują się screenshots z gry?
(...)\Documents\Battlefield Heroes\Screenshots

Gdzie zapisuje się mugshot?
(standardowo) C:\Program Files\EA Games\Battlefield Heroes\mods\bfheroes\mugshot

Jak zrobić Mugshota?
- Włączamy BfH.
- Wybieramy naszą postać.
- Klikamy Graj (Play Now).
- Następnie klikamy zamknij (cancel)
Dokładny poradnik

Co oznaczają gwiazdki w The Claw?
(http://i.imgur.com/e05SO.jpg)
Oznaczają, że dany przedmiot jest na zawsze.

Czy istnieją generator Funds'ów?
Nie dajcie się nabrać na generatory Funds'ów, nawet jeżeli znajdziecie takie coś w internecie to nie będzie działać, a na dodatek możecie ściągnąć Keylogger'a. Nie łudźcie się, że na nasz dorobek nikt nie czyha.
(Keylogger - typ sprzętu lub programów komputerowych służących do wykradania haseł.)

Co oznacza pomarańczowy pasek pod wskaźnikiem XP? (Ten.)
Ten pasek ukazuje nam ile punktów brakuje nam do kolejnej rangi, oraz pokazuje jaką obecnie range mamy.

Czym jest klan, a czym grupa?
W Battlefield Heroes każdy może założyć swoją własną grupę o dowolnej tematyce. Przynależność do grupy nie zobowiązuje nas do niczego. Klan natomiast jest to bardziej złożona sprawa. Tutaj mamy podział obowiązków, zobowiązania wobec innych graczy, przebywających w klanie. Krótko mówiąc grupa jest 4fun, natomiast klan to złożona społeczność.

Gdzie mogę znaleźć podstawowe informacje o BfH?
Tutaj.

Co to jest BfH PTE?
PTE jest to odzielna gra, stworzona aby testować wszelkie nowości dla BFH.

Jak zdobyć punkty bohatera?
Co dwa poziomy dostajemu jeden punkt, który możem dodać w dowolną umiejętność.

Jak zdobyć Valor points i co mogę za nie kupić?
Valor points można zdobyć poprzez:
1. wykonywanie misji
2. ref linki
3. wbijanie poziomów (1poziom = 100VP)

Za VP można kupić:
1. wytworne/stylowe bronie
2. zwykły pistolet na bliski zasięg oraz shotgun
3. różne gadżety

Jak włączyć chat w grze?
Klikamy klawisz "Enter".

Co to jest PunkBuster?
O tym co to jest PunkBuster możesz przeczytać tutaj
(This post was last modified: 24-11-2012 09:26 AM by DonSoldiero.)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23-11-2012, 12:44 PM | Post: #3
DonSoldiero 


[Image: c5Xxr.png]




Gdzie znajdę zasady obowiązujące na forum?
Zasady są wypisane tutaj.

Gdzie zmienić swoją sygnaturę?
Wchodzimy w Panel użytkownika, następnie w Zmień sygnaturę.

Jak umieścić obrazek w sygnaturze?
Kopiujemy adres naszego obrazka, wstawiamy go w kodzie: [img]http://[/img] (Wprowadź obrazek), następnie klikamy "zaktualizuj sygnaturę".
Dokładny poradnik

Gdzie znajdę kody?
Tutaj.
(This post was last modified: 23-11-2012 01:39 PM by DonSoldiero.)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23-11-2012, 12:45 PM | Post: #4
DonSoldiero 


[Image: 5XTyZ.png]




Jak zweryfikować adres e-mail?
Szczegółowy poradnik

Jak zmienić swoje dane konta?
Aby zmienić swoje dane konta EA, przejdź tutaj.

Jak zmienić hasło?
- Wchodzimy tutaj.
- Wpisujemy swoje hasło.
[Image: EAjNZ.png]

(tutaj wpisujemy nasze nowe hasło)
- Klikamy Zmień hasło (Change password).
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23-11-2012, 12:46 PM | Post: #5
DonSoldiero 


[Image: wp3dx.png]




PunkBuster
Rozwiązanie niektórych problemów znajduje się tutaj.

Błędy: 1000, 1001, 1002, 1009, 6, 3014 tuż po aktualizacji
Idź do “…”\Documents\Battlefield Heroes\mods\bfheroes\cache i usuń wszystkie pod-foldery

Błąd 6
Włącz Battlefield Heroes
(Po wybraniu swojego bohatera.) Menedżer zadań -> Procesy.
Poszukaj EA Battlefield Heroes Updater.
Zakończ proces.

Aktualizator jest już włączony
Otwórz menedżera zadań (CTRL + Shift + ESC), poszukaj BFHUpdater.exe po czym go wyłącz i uruchom grę ponownie.

Failed to write registry value: Installation Dir
Uruchom przeglądarkę jako administrator.

Failed to apply delta file
Ponowna instalacja powinna rozwiązać ten problem.

Launcher się włącza, a następnie znika
Zainstaluj grę ponownie, bądź pobierz Net.Framework 3.5.

Gra się nie uruchamia
Podczas otwierania przeglądarki, kliknij prawym przyciskiem myszy "Uruchom jako administrator"

Jak skasować BfH?
Wchodzimy do folderu z BfH (standardowo C:\Program Files\EA Games\Battlefield Heroes), włączamy Uninstaller.
(This post was last modified: 23-11-2012 09:11 PM by DonSoldiero.)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23-11-2012, 01:17 PM | Post: #6
Sensibwaay


[Image: wideoporadnik.png]



[spoiler][spoiler]
Jak grać, cz.1 - Instalacja gry





Jak grać, cz.2 - Postacie





Jak grać, cz.3 - Tryby gry





Jak grać, cz.4 - Pojazdy w grze





Jak grać, cz.5 - Kustomizacja Postaci





Jak grać, cz.6 - Funds





Jak grać, cz.7 - Rozwój postaci










(This post was last modified: 23-11-2012 01:54 PM by Sensibwaay.)
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23-11-2012, 03:35 PM | Post: #7
Chyziak 
DZIĘKUJĘ

~ Chyziak


Nie będę dostępny do końca lipca
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
24-11-2012, 08:08 PM | Post: #8
Wolfen3PL 
Dzięki napewno sie przyda

[Image: 1]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
27-12-2012, 11:09 AM | Post: #9
Chyziak 
(26-12-2012 10:28 PM)FrendzelqPL Wrote:  Jesli masz problem z : "An error occurred: Failed to apply delta fail C:\Documents and Settings\Właściciel\pupit\tempPatch\diffTempFile.dz on C:\Documents and Settings\Właściciel\Pulpit\python\bf2\stats\constans.py. Source message: Failed to open file: C:\Documents and Settings\Właściciel\Pulpit\python\bf2\stats\constants.py" czytaj dalej.


1.Wejdz w "uruchom" i wpisz "regedit".
2.Potem kolejno HKEY_CURRENT_USER--->SOFTWARE--->ELECTRONIC ARTS---> i usun caly folder BATTLEFIELD HEROES.
3.Wejdz na strone http://www.battlefieldheroes.com/pl i ponownie zaintaluj.
4.Problem rozwiazany i mozesz cieszyc sie gra.

Mam nadzieje ze kilku osobom pomoglem, i licze na pozytywne oceny\komentarze.


Pozdrawiam Smile


Nie będę dostępny do końca lipca
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28-01-2013, 03:51 PM | Post: #10
koltun1926 
Cały czas pojawia mi się błąd 1002 nawet gdu usunę foldery z cache co mam zrobić?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26-02-2013, 04:54 PM | Post: #11
balicki99 
Bardzo przydatne. Polecam ! Big Grin

[Image: 2]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-04-2013, 09:30 AM | Post: #12
DoPrzodu 
ni nie pomoglo z bledem (1000)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16-06-2013, 04:34 PM | Post: #13
AlertOne 
an error occeured failed to download config file battlefeld heroes A co z tym błędem czy ktoś zna jakies rozwiązanie ja już próbowałem wszytkiego za pierwszym razem pomógł niestety format C i reinstalacja systemu teraz stało się to po raz drugi i nie zamierzam robić formata po 2 tygodniach bo to bez sensu, dodam tylko ze mam aktualna wersje firefoxa odpalam jako administrator na win 7 i nic :/;/;/ ( zauważyłem że wtedy też miałem na war roomie bitwę na 4 * i złoty wyrobiony ale oczywiśćie nie utrzymam tego bo jak zawsze musi się coś zj..... !!!!!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-07-2013, 05:45 PM | Post: #14
wwseba 
''Nie można odnaleźć wersji'' Najgłupszy błąd eva... Wie ktoś jak temu zaradzić ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26-07-2013, 02:30 PM | Post: #15
Qrawiec 
Bardzo przydatne, na pewno się komuś i kiedyś przyda ^^

[Image: 5]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-03-2014, 04:33 PM | Post: #16
MasierKoniakXD 
Gdzie mogę znaleźć BattlefieldHeroes PTE? Powie mi ktoś? Na privie

[Image: 12]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-03-2014, 06:44 PM | Post: #17
Chyziak 
@MasierKoniakXD --> http://battlefieldheroes.wikia.com/wiki/...nvironment


Nie będę dostępny do końca lipca
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-04-2014, 12:13 PM | Post: #18
manowak 
Witam mam taki problem, chciałem utworzyć nowego bohatera, utworzyło się dwuch zaczym zareagowało na moje pierwsze kliknięcie (strona), nie mogę ich teraz ani usunąc ani dodać nowego bez zapłaty, a problem jest następujący że jak chcę grać jedną z nowoutworzonych postaci nie moge, ponieważ są bez jakiego kolwiek ekwipunku, co zrobić abym mógł postaiami grać, albo co zrobić aby je usunąc i na nowo utworzyć? [nie ma takiej opcji - nie wchodzi w gre Tongue]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
19-04-2014, 07:04 AM | Post: #19
EliteAPP 
Cześć , otóż w podpunkcie <Błędy> nie ma rozwiązania innego niezapisanego tutaj problemu.
Gdy ponownie chciałem zainstalować BFH (kilkakrotnie) wyskakiwały mi błędy za każdym razem
myślełem że porady z komendą "regedit" pomogą ale myliłem się.
Wczoraj instalowałem go jeszcze raz , gdy pasek instalacji się zapełniał wychodzi mi błąd o treści:
data error , please verify that download files are complete and correct.

Napisałem już temat ale zasugerowano mi przeczytanie FAQ więc jak niema tak ja to pisze.
Pomocy!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
19-04-2014, 05:20 PM | Post: #20
Chyziak 
@EliteAPP

1) Reinstall. Jeśli nie działa - punkt 2)

1) Wyłącz antywirusa na czas ściągania oraz instalacji. Jeśli nie działa - punkt 3)

2) Użyj programu CCleaner i oczyść komputer z plików tymczasowych, ciasteczek i historii przeglądarki oraz napraw rejestr. Następnie uruchom ponownie komputer i włącz przeglądarkę jako administrator. Pamiętaj o punkcie 1).


Nie będę dostępny do końca lipca
Find all posts by this user
Quote this message in a reply




Forum Jump:



X
Add this person to your friends list
Remove this person from your friends list
/en/ajax/checkFriendStatus
/en/ajax/friend