Hello There, Guest!

26-06-2009, 05:55 AM | Post: #1
theni 
*NOTE: These fixes are merely "workarounds" but called fixes considering the word is much shorter to type. None of us can guarantee that these will work for you, but we're kind enough to share with the community in hopes that what helped us to play the game will help you. Personally, I encourage everyone to check out these fixes and perhaps play around with them to come up with something new.

Threads to Check First
(26-06-2009 09:37 AM)U-238 Wrote:  Our Troubleshooting Tips too.

And some possible solutions to some connection issues.
1. Try forwarding These Ports in your router/firewall.
2. Try the tips in This Thread
3. Turn off all firewalls and antivirus programs

If it still doesn't work post your dxdiag and hijackthis according to this guide: Helps us to help you

About PortFowarding Notes: Found PunkBuster Clients use outgoing UDP Port 24349 to get security info from the PunkBuster Master Servers, PunkBuster Servers use UDP Ports 24349 and 24305.

PunkBuster
- Goodman's Preliminary Punkbuster Fix

Error 22
- Cyblos's PB 22 & Slow IE BFH fix
- baaa's pb_sleep error 22 fix
- HemiHead's pb 22 fix
- ni's error 22 fix
- Frame's pb 22 and connection lost (3) fix
- Mayday_x's pb 22 telemetry fix
- Chewii's WindowsBlind pb 22 fix
- Tollaz0r!'s CPU Usage fix

Connection Error 3
- Silakka's Connection 3 error fix

Error 6
- Oh my god!'s Error 6 fix

Connection Error 15
- master10's error 15 fix
-TrojanWar's Connection 15 Clothes Fix

Connection Error 1002
- Alereon's Connection 1002 fix
- SteelyDan's Peer Guardian fix

Installation Errors/Starting Game
- ni's installation suggested fix (Similar to Cyblos's fix)
- Cyblos's starting game fix
- DareOnkel's 'Checking Installation'/Failed to download EULA fix
- ni's Installation dir error fix

Play Now & Cannot Find BUILD & Another Instance Running
- Aicos's Could not find BUILD fix
- U-238's Cannot find BUILD fix
- paniolo808's Play Now Loop and BUILD fix
- Another Instance Running General Fix

BFHeroes.exe
- vatodaloco's BFHeroes.exe fix
- Glenneman's BFHeroes.exe (Monitor) fix

pbsvc.exe
- AndyJ[NL] pbscv.exe fix

Lag Issues
- Jimmijoos's Lag/Freeze fix
- RandomJoe's Lag Spike Fix

Black Screen
- Mariop1's black screen fix (if your graphic card doesn't meet the minimum requirements)

Email Verification
- Jackthehomeless's Email Validation Workaround (Also a Forgot password workaround)

Having trouble playing BFH? A list of known user fixes! (This post was last modified: 23-07-2012 03:00 AM by Mebes.)
Find all posts by this user
14-07-2009, 07:18 PM | Post: #2
ub2old 

Installation Problems



General
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid550828
+ try with disabled virus scanner and firewall

[installation] ActiveX bar "Firefox prevented this site... " doesn't show up
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1580808

Failed to download patch info file
(05-08-2009 02:10 PM)U-238 Wrote:  Uninstall the add-on
Right Click your browser icon and select run as administrator and try again
for the case it doesn't work this way:
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid493429 made a lot of people happy
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid500738 helped the ones that weren't helped by the first solution
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid526556 brings them all together and has some more
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=59050 works also for the Cannot Find Built
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=54144 also working for the dvd installers, please also read the important 3rd post in that topic

failed to download config file
you run the browser as admin, have disabled firewall, virus scanner, reinstalled the BFHUpdater Add On, try this:
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1763391 new
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=57856
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1301701
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid777031 not confirmed yet, but sounds reasonable
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1360110
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1441512
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=214140 for Firefox 4, not confirmed yet

Cannot Find Build
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1735562
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid838365
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=59050 works also for the failed to download patch info file
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid2154716 not confirmed yet

Failed to write registry value: Installation Dir:
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid164330 the "of course, facepalm" solution
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid499287 finally confirmed, the mentioned reg-cleaner is not needed
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid416063
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=79204
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid681342

[Installation Error] "Archive MD5", and "Invalid checksum"
--> See "Failed To Apply Delta File" error

Failed to apply Delta File
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=113812

An error occurred: Data error, please verify that the downloaded files are complete and correct!
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid1970563
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid611570
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid588569 not confirmed yet
more information on that: http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid588663

[Installation error] Runtime error has occured
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid2315800
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid2339279

[Firefox Error] Firefox [Ver 3.5] installs add-on, restarts, and wants to install the add-on again (loop).
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1412970
[Firefox Error] Firefox [Ver 4] installs add-on, restarts, and wants to install the add-on again (loop).
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...360&page=2

running old game version, unable to update
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid638452
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid2039314

verification email
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid541901

forgot password new, see above
https://profile.ea.com/forgotpassword.do...profile.do
(This post was last modified: 23-07-2012 03:01 AM by Mebes.)
Find all posts by this user
15-07-2009, 02:47 PM | Post: #3
ub2old 

Game Client / Game Start



game client doesn't come up and game doesn't start from the client after hitting "Play Now"
Try with disabled virus scanner and firewall
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=156818 needs verification, but is rather radical

You must be logged in to play
normally clearing cache, temps and cookies helps with that. Sometimes simply hitting ctrl+F5 works also

[Windows Error] "There is already another updater instance running"
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1551250

the grey and white screen / black screen
Not really Fixes (as you need a graphic card supporting Pixel Shader 2.0 or up) , but damn helpful:
[System Requirements]Cards with Pixelshader 2.0 ©HouwndDog
[Other]NON Supported graphics cards ©RaBidDoG

Black screen after update
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=148234

black screen / blank screen in windows 7 and your hardware is good enough, all up to date? try this
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1392717
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid527158
details: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Aero
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=63527 windows 7 and probably vista, not confirmed yet

[Game Error] Game is all black with HUD and player names showing. AKA refresh rate is to low
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid830363
more Information:
- for ATI cards: http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1547100
- for nvidia cards: http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1580879

Black Screen with hud Windows 7 Multiple Monitors Nividia graphics
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid1801863

.exe error
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid719865
besides that, the .exe error can be caused by many things. Have a look if your graphic card is supported, your drivers are up to date, or if processes like RocketDock or DaemonTools may interfere. Also search the forum for your Virus scanner. Sometimes Heroes gets false positives.

The application failed to initialize properly (0xc0150002)
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid458825

AppName: bfheroes.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: renddx9.dll
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=68298

"BFHeroes Memory Error" a.k.a. "memory.dll error" a.k.a. "unable to deallocate memory"
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=134913

[Game Error] Map loads then the game freezes, crashes, or the only thing you see is sky "Intel graphics"
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=263430 <--(9/2011)
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=259773 <--(8/2011)
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1588174

endless matchmaking hellhole
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=65939 for "runtime error" and "can't find suitable server"
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid586523
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid512522
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=64148 for level1 characters
[Stuck at Match Making + DNS lookup lock] The reason behind it an explanation for the TWINGE ATTACK issue
(This post was last modified: 23-07-2012 03:01 AM by Mebes.)
Find all posts by this user
30-07-2009, 04:00 PM | Post: #4
ub2old 

Ingame and Leaving



you were kicked for high ping (1)
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1596735

Error 1000, 1001, 1002, 1009, 6 and 3014 shortly after a game update or maintenance
Quote:try going to your My Documents\Battlefield Heroes\mods\bfheroes\cache folder and deleting all the sub folders within.
If you can reach the game client, reset abilities, switch to default weapons and clothes.

Error 1002
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid900279
Don't close the BFH-Website while playing! © by RaBidDog, will only fit for a small percentage, but ...
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid567434
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=68946 3 more firewall ports, also helping for the Error 1000
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=16335 another firewall port and more advice
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1299942
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=260667 <--(8/2011)

Error 1009
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid204726
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1299942

error (3)
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=112603
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=44300 the firs fix for that without any privacy risk
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=57910 not verified yet, use at your own risk

The client containes invalid data. (6)
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=146909

You Were Disconnected (15) a.k.a. error (15):
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1021694
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=85019
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid495008 © RaBidDoG
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid500512 cc cleaner also worked for a few people...
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid503235 completely different than the rest, confirmed as useful, but you may need (not always, one case so far) to use a registry cleaner or reboot after using. Make sure to backup the mentioned folder and USE THE RIGHT DIRECTORY! please don't mix the path up, please...
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid501274 a interesting variation of RaBidDoG's, but including the telemetry
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=58905
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=59636
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=48511
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid543917
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=58217 not confirmed yet
(This post was last modified: 23-07-2012 03:02 AM by Mebes.)
Find all posts by this user
01-08-2009, 11:07 AM | Post: #5
ub2old 
punkbuster (22)
[guide] update punkbuster The very classic, illustrated
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=137951 needs to be confirmed
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=133453 needs to be confirmed
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1584525
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=130335
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=130474
How to fix punkbuster video guide
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=57786 an interesting variation of a known one. works for a lot of people, can also help with the (15), the guy who fixed it helps with further questions to his method.
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=57877 keeps also being updated, in our days famous as "the 7 methods" that work
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=45229 For windows 7 and Vista
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=132091
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid1917677
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=119545 needs confirmation

List of PB kick reasons

Punkbuster Lag
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=64250 not confirmed yet

PB IMPORTANT: RESTRICTION: Multiple Direct3D loaded
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...pid1361625
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid3759599

PB IMPORTANT Restriction: Multiple Direct 3D loaded "iZ3D driver"<--(12/2011)
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid4103140

PB IMPORTANT: RESTRICTION: Unknown Windows API Function [131133]
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=156392 Problems with Punktbuster and Nvidia Optimus - no fix, just info
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...id=2192124 possible fix, needs confirmation

PB IMPORTANT: RESTRICTION: Unknown Windows API Function [131136]<--(5/2012)
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid4774955 Levono's "OneKey Theater" program can cause this kick message.

Punk Buster: O/S Exception Notice11/2011
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid3842984

Windows DEP (Data Execution Prevention) Errors<--(11/2011)
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=284308

server has different version than you! (3014)
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=133626

another firewall port
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=58950
help with forwarding router ports:
http://www.portforward.com/english/route...orwarding/

WiFi Dongle LAG "FIXED" scroll down in this thread for more info
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=37593
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=154824 not verified yet

WiFi - There is a problem with your connection
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid585853 not confirmed yet, but sounds reasonable

WiFi lag
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=154824 english
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=154804 german / deutsch

connectivity issues
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=156089 needs verification

PC crash after a few minutes playing - Win7- Soundmax chip
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid2136639

Escape Key
Escape Key fixed

Game freezes at end of the round or when quitting
[Link no longer valid] short version: nVidia driver 190.* is the bad guy. Downgrade to 186.* solves it most of the time.
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=153934 scroll down if you use an ATI card

Battlefield Heroes crashes the internet connection / router needs reset
[Stuck at Match Making + DNS lookup lock]
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=149590 possible fix, needs verification

uninstall - not enough arguments
uninstall from the control panel, not from the uninstaller.exe

internal error (0)
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=135705
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=113274
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...tid=125299

ApacheThunder's Unable to Bookmark servers fix.
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...pid2348073

WeGame Recorder crashing game.
http://www.battlefieldheroes.com/en/foru...tid=239477
(This post was last modified: 23-07-2012 03:02 AM by Mebes.)
Find all posts by this user
11-08-2009, 01:15 AM | Post: #6
LtTearstone 
ub2old proposed to post this here
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...#pid438217
hope it helps.

[Image: 1]
Player profile at BattlefieldHeroes.com, Online Shooter

[Image: mtc_logo2.jpg]
Find all posts by this user
11-08-2009, 02:37 AM | Post: #7
ub2old 
^^^^^^
Error (15)
Error 2002
endless Matchmaking
Punkbuster (22)
video card issues
(This post was last modified: 11-08-2009 02:37 AM by ub2old.)
Find all posts by this user
11-08-2009, 03:16 AM | Post: #8
xMAGOGxKruelgor 
(07-08-2009 11:19 PM)aka_waldojr Wrote:  I found another workaround! 1002 error, after clicking play now.
I think my IP is banned somewhere on the way to bfheroes.

I run through a proxy and everything works great, but cmon a proxy on a first person shooter?

I went to someone else house works great, and bfheroes logs right in like its nothing.

I took my computer and plugged it into a different internet connection in my building and it still worked.

plug another person computer into my cable connection and can't log into bfheroes.

It could be your router/firewall settings at your house.
Find all posts by this user
11-08-2009, 12:53 PM | Post: #9
LtTearstone 
(07-08-2009 11:19 PM)aka_waldojr Wrote:  I found another workaround! 1002 error, after clicking play now.
I think my IP is banned somewhere on the way to bfheroes.

I run through a proxy and everything works great, but cmon a proxy on a first person shooter?

I went to someone else house works great, and bfheroes logs right in like its nothing.

I took my computer and plugged it into a different internet connection in my building and it still worked.

plug another person computer into my cable connection and can't log into bfheroes.

Its either a firewall, a proxy, a teatimer, a switchbox or the modem itself.
Some modem like Motorola actually have a firewall within their modems also.
Go here to find out about your modem or/and your router/switchbox, and to know what to do to properly configure them for BFH.
Since BFH is probably too recent for Portforward, use a similar game like BF2 and simply use the proper port.
http://www.portforward.com

To find out your External IP go here --> http://www.whatismyip.org
To find out your DHCP or your internal IP do the following:
Winxp: In start , select Execute and type CMD, in the DOS window type winipcfg and press enter.
WinVista: Click on start and type in CMD in the search box, then type ipconfig in the DOS window.
All that is left is to know what PORTS BFH is actually using for gameplay.

You can renew your external IP also if you are running on a DHCP server.
Try Changing IP if dynamic (START->RUN(DOS SHELL)->TYPE "cmd"->TYPE "ipconfig /renew")
This is a bit far fetch, but still worth trying, most people are on dynamic (DHCP) with 3 to 5 IP that they can use.
EA or punkbuster could have some problems with some IP from last bug.
Would be strongly advised to remove manually all cookies and temp files from the web browser before changing IP.

You can also check your modem speed here http://www.speedtest.net

[Image: 1]
Player profile at BattlefieldHeroes.com, Online Shooter

[Image: mtc_logo2.jpg]
(This post was last modified: 11-08-2009 01:12 PM by LtTearstone.)
Find all posts by this user
13-08-2009, 05:27 AM | Post: #10
wakedwar 
my Error 22 fix http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=58831
Find all posts by this user
17-08-2009, 09:44 AM | Post: #11
vertigott 
i made a video on youtube: It helped me and could help you,too:

http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=59882
Find all posts by this user
21-08-2009, 11:38 AM | Post: #12
Torador 
"Silakka Wrote: Here's how I fixed my connection to the server was lost (3) problem.
I am using a DSL connection with a router.

2. Here's the last and most important part. I explain what I did to my router:
I had my LAN cable in the "slot 1" in my router, so I changed that cable's place to last "slot" in my router, which was number 4.
So in your router/modem, change your LAN cable in to some other slot.
"

This is from the "Silakka's Connection 3 error fix" thread. When I read this for the first time I thought it's just stupid, that will never work, but I was desperate enough to try it Tongue
I had error (3) and error (15) problems and I never got a connection. I still can't believe it, but this tip solved them and finally I can play. Thank you very much! Big Grin
(This post was last modified: 21-08-2009 11:39 AM by Torador.)
Find all posts by this user
24-08-2009, 09:00 PM | Post: #13
Youitan 
THIS IS AN ACTUALLY FIX FORE ERROR 15, TESTED ON MANY USERS, ALWAYS WORKED.

1.chose hero
2.go to options
3.make it fullscreen

if not working try this.

4. change map prefer to infantery or viecle.

sorry my english.
(This post was last modified: 24-08-2009 09:01 PM by Youitan.)
Find all posts by this user
25-08-2009, 08:33 PM | Post: #14
Bromsaren 
Hello...
My solution to the annoying punkbuster kick 22 problem was to clean the computer with ccleaner http://www.ccleaner.com/download (a freeware program) download it and run it.
worked for me Smile
Find all posts by this user
26-08-2009, 03:57 AM | Post: #15
Cafajeste 
http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=62274
Find all posts by this user
26-08-2009, 08:10 AM | Post: #16
AlexTheGreat1 
This worked for me:

When you get to the character screen, go to your task manager (CTL+ALT+DLT) and go to processes. You'll see two Battlefield Heroes processes, 'BFHeores.exe' and 'BFHUpdater.exe'. Find 'BFHUpdater.exe' and end process it. After that, the only thing that could disconnect you is if the server is full, etc. but you shouldnt see 'You've been disconnected (15)' again.

Hopes this helps!
------------------------------
I found out that Error 15 still appears but only after you exit the game for the first time. After that if you try to play, it rarely does and error 15 usually comes up. So I guess just try to keep playing without exiting for the first time or if you do just restart the whole game.
Find all posts by this user
06-09-2009, 12:02 AM | Post: #17
YouJustGotSarged 
Add this to Lag Issues and (22) please:
http://alturl.com/mvn8
XyzKiller's Lag and PB(22) Fix
(This post was last modified: 06-09-2009 12:04 AM by YouJustGotSarged.)
Find all posts by this user
13-09-2009, 04:16 PM | Post: #18
artemofff 
Error 3! Try to disable your internet/web security! I have AVG Antivirus, I disabled web shield and it helped me! Have no problems now!
Find all posts by this user
13-09-2009, 07:46 PM | Post: #19
ub2old 
@ lazyrouge:
Have a look here if your graphic card is supported:
[System Requirements]Cards with Pixelshader 2.0© HouwndDog
[Other]NON Supported graphics cards.© RaBidDoG

try with disabled firewall and virus scanner

in vista and 7: make sure you run your browser as admin: right click on browser icon >run as administrator

For XP and Vista: make also sure you have .Net Framework 3.5 SP1 installed. Don't forget to reboot afterwards.
Previous versions are known for stopping to work out of the blue. If you get an error while installing, uninstall the existing version first.

If it still doesn't work post your dxdiag as attachment, as every computer is different...
Find all posts by this user
14-09-2009, 01:47 AM | Post: #20
chicken3 
Please add my thread to the known fixes for Alt+Tabbing the game and only getting black screen when maximizing. http://www.battlefieldheroes.com/forum/s...?tid=66661

EA FAILS, CUSTOMERS LIED TO, FREE GAME IF YOU WANT A DISADVANTAGE
http://www.youtube.com/watch?v=EHACXANRZKU
Find all posts by this user




Forum Jump:



X
Add this person to your friends list
Remove this person from your friends list
/en/ajax/checkFriendStatus
/en/ajax/friend